Living Bathrooms

Duravit Grønn Duravit Grønn Grønn arkitektur

solar_decathlons_940x400.jpg
Vannbesparende og holdbare produkter i tider med klimaendringer og ressursknapphet, er stadig viktigere for å utforme en bærekraftig arkitektur. Mange faktorer bidrar til en bygnings miljø- og energisparende legitimitet, men det viktigste er beliggenhet, materialer, konstruksjon, isolasjon, ventilasjon, energiproduksjon og forsyning og vannforbruk. Det er ikke bare nye utfordringer for byggherrer og arkitekter, men også for produsenter av innredningsprodukter. Duravit ønsker "grønn arkitektur" velkommen, våre produkter tilbyr egnede løsninger for miljøvennlig baderomsdesign.
Bærekraft er en vinner på Solar Decathlons 2007, 2009, 2010
Bygningene som er utformet som en del av "Solar Decathlon" viser klart at bærekraftig arkitektur ikke trenger å være kjedelig: Den internasjonale studentkonkurransen regnes som en av de viktigste av sitt slag innen bærekraftig arkitektur. I 2007, 2009 og 2010, var det tyske laget helt i front - det var også bærekraftige baderomsprodukter fra Duravit.

"Plus-Energie-Haus" skaper sin egen energi 
Vinnere i 2007 var studenter fra TU Darmstadt ledet av professor Manfred Hegger. Deres "Plus-Energie-Haus" var en prototype for en bygning som oppfyller alle sine egne energibehov. Bygningsfasaden på en-etasjers bygningen bygget i Washington DC (USA) er så estetisk som den er effektivt: Eikeklenningen er utstyrt med photovoltaic elementer som bruker solenergi til å generere elektrisitet. På det sanitære området spilte produktkvalitet og holdbarhet, vannforbruk og barriere-frie egenskaper en sentral rolle, og det er derfor prisvinnerne valgte produkter fra Duravits Starck 3 Vital serie.

photovoltaik_220.jpg
'Enestående, bærekraftig arkitektur: Nesten hele fasade-området av
Singelen til surPLUShome bruker solenergi
I 2009 kom laget fra TU Darmstadt opp med enda en suksess. Igjen hadde studentene fokus på solenergi: I "surPLUShome", er nesten hele fasadeoverflaten dekket med photovoltaic elementer, arrangert i tradisjonell singel-byggings stil. Hele arkitekturen og interiørdesignet er harmonisk, med gjennomgående rektangulære baderom fra Duravit sin serie Vero, som utgjør et ideelt supplement til et klassiskt enkelt romoppsett. Prototypen ble også bygget i Washington DC (USA).

Living Equia: Liv i soldrevet enebolig

Et team fra tre Berlin universiteter (HTW, BHT, UdK) deltok i de første europeiske Solar Decathlon i 2010 med "Living Equia", en prototype basert på den tradisjonelle "one-family-house" stil som ble bygget i Madrid (Spania). Svart er fargen som forener den trekull-lignende fasaden og solcellepanelene på taket. Det overraskende romslige badet er imponerende med hensyn til  enkle, varige former og et effektivt vannforbruk. Prisvinnerne valgte å møblere badet med produkter fra Duravits Starck K, Vero og Duraplus serier og valgte også et DuraPlan dusjkar.

theiners_garten_620x311.jpg
Slapp av midt i strålende natur.

Dette eksempel viser at bærekraftig arkitektur ikke bare fungerer på konkurranse nivå, men også i "real life": Utformet som en terrassert vingård, ligger det fire-stjerners "Theiner er Garten Bio Vitalhotel" i Europas største sammenhengende fruktvoksende region. Hotellet ble bygget i strengt samsvar med prinsippene vedrørende en bygningsbiologi bestående av solid trekonstruksjon uten bruk av spiker eller lim. Leirelignende veggoppvarming og bruk av naturlige materialer i hele bygningen , gir et sunt inneklima. Det store wellnessområdet som tilbyr total avslapning for øyne, kropp og sjel bruker Duravit produkter, nemlig D-Code serien og Fizz urinal.

Det Bærekraftige Duravit merket


Referanser for Duravit


Facebook
Twitter
Pinterest
RSS