Living Bathrooms

Duravit Grønn Duravit Grønn Baderomsdesign fra Duravit

starck_1_940x400.jpg
Verken Duravit eller våre kjente designere er interessert i "design for designets skyld". Dette er fordi god design ikke bare handler om utseende, men like mye om funksjonalitet og bærekraft. Dette gjelder materialer, deres miljøvennlige produksjon og design. Tross alt, hvem ønsker design med en utløpsdato? Dette er grunnen til at Duravit utvikler og tilbyr tidløse moderne former på alle sine produkter og serier i stedet for å følge motetrender. Dette er demonstrert ved fire eksempler:
starck_eimer_220.jpg
En enkel vannbøtte var nok til å inspirere Philippe Starck til å designe baderomsklassikkeren Starck 1.
Starck 1: Jakten på opprinnelsen av ting har skrevet baderomshistorie
Med Starck 1 serien, har designeren Philippe Starck og Duravit gått tilbake til begynnelsen av hygiene, kroppspleie og velvære. Serien beskriver også utviklingen av badet: Toalett, badekar og servant  stammer tydelig fra deres historiske forgjengere, nemlig bøtte, kar og vaskefat - selv om de har blitt helt nytolket. Og fordi godt design ikke behøver å bli oppdatert hele tiden, har produktene i serien - porselen, møbler, dusjkar, badekar og tilbehør - ikke blitt endret i det hele tatt siden deres lansering i 1994.

Konsekvent rektangulær, konsekvent vellykket: Det klassiske Vero badet
Kino-lerret eller dataskjerm, kjøleskap eller melkekartong, et rom, en tabell: Vår verden er utenkelig uten rektangelet. Kanskje dette er grunnen til at vi er så tiltrukket av Vero: Formene for denne porselen serien er helt begrenset til rektangelet. En begrensning som gir opphav til nye muligheter: Dette er fordi Vero er en av de mest allsidige porselensserier gjennom tidene. Vero har imponert arkitekter, byggherrer og forbrukere i et tiår med sin klare, minimalistisk design.

happyd_220.jpg
Happy D.: Enkel, tidløs og moderne.
Happy D.: Arketypisk baderomsdesign
Det er mange grunner til suksessen, Happy D. På den ene siden, får man mye for pengene selv om serien er designet av velrenomerte Sieger Design. På den andre siden, fordi bærekraften er et produkt av varighet og hukommelse: Takket være den populære D-form gjennom hele serien er den en vedvarende suksess på baderommet. Happy D. er enkel, estetisk, og fremfor alt tidløs moderne - et ekte ikon som, siden lanseringen i 1999, har mottatt mange designpriser.

1930 Serien: Tidløst design i mer enn 80 år
Utformingen av 1930 Serien er selve essensen av bærekraft: Utformet i de gylne tjueårene av forrige århundre og presentert første gang for offentligheten i 1930. Den karakteristiske åttekantede form har vært uendret fram til i dag . Gjennom årene ble mange andre attraktive brikker lagt for å skape serien vi kjenner i dag. Med sin uforlignelige design, ble 1930 Serien en tidløs moderne badeklassiker og vil utvilsomt fortsette å være det i mange år framover.

Det bærekraftige Duravit merket


Intervju


Facebook
Twitter
Pinterest
RSS